Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast
Results 21 to 30 of 42

Thread: Komp za prodat

  1. #21
    Donor
    Chuck Norris among posters
    Bobby's Avatar

    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Cakovec
    Posts
    1,617

    Default Re: Komp za prodat

    nisi procitao sto pise...
    i da....mogu ga natjerat da ima 60 FPSa-u CLODu....isto koliko i ti realno imas...

    MB+CPU+RAM+GPU+PSU ...pa to nije nadogradnja....to je novi PC
    http://2ndvarp.net/attachment.php?attachmentid=5156&d=1513705491
    "Fighter pilots make movies, Bomber pilots make history!".

  2. #22
    Donor


    Chuck Norris among posters
    =VARP=Tvrdi's Avatar

    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Zagreb, Croatia
    Posts
    1,403

    Default Re: Komp za prodat

    Quote Originally Posted by =VARP=Bobby View Post
    nisi procitao sto pise...
    i da....mogu ga natjerat da ima 60 FPSa-u CLODu....isto koliko i ti realno imas...

    MB+CPU+RAM+GPU+PSU ...pa to nije nadogradnja....to je novi PC
    Ovo više stvarno nema smisla ali evo...čisto iz znatiželje

    NA kojoj rezoluciji bi CLOD natjerao na 60 FPS. Jel bi to bilo max 60FPS ili bi ti avg FPS bio blizu 60? Kakva bi bila fluidnost igre a koja ne ovisi isključivo o FPS-ima? S kojim postavkama uključenim/isključenim u CLOD grafičkim settingsima?
    S kojim kompom (molim kompomente) bi postigao sve pod navedenim uvjetima.

    Ja samo znam da sa i7920 kojeg sam natjerao na 3.61 Ghz i sa GTX 660Ti 2GB (prilično jaka kartica) moram smanjiti neke postavke i isključiti sjene u CLODu da bi mi igra radila fluidno u MP na rezoluciji 1920x1200. I sad kad mi netko spominje neke puno slabije kartice i neke 2 jezgrene proceve s 3 Ghz da bi zakucali CLODn a 60FPS....možda da...ali na smartfonu.
    Lako je pričati pričice ali kad se CLOD pokrene na rezi 1920x1200 i kad se uleti u MP misiju di ima AI i hrpa druge ekipe, brdo jedinica na zemlji onda te pričice sa nekim low end karticama i c2duo metuzalemom ne drži vodu. Probao vidio.
    BOS je nešto manje zahtjevan ali i taj ROF engine je prilično zahtjevan jer je AI žderač proca a za sve one efekte ti treba solidna grafa. Možeš tio sve isključiti ili se igrati na 17 inchnom CRT-u iz 71 ali jebiga...
    Last edited by =VARP=Tvrdi; 16-03-2014 at 20:50.
    Its not the plane...its the plane and pilot

  3. #23
    Senior Member


    Mega-Power poster


    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    466

    Default Re: Komp za prodat

    Poslao sam ti Bobby PM pa da vidiš kakvi su izgledi da ja i ova kanta zaigramo CLOD o BOS neću ni sanjati ni u najmokrim snovima. . .

  4. #24
    Donor
    Chuck Norris among posters
    Bobby's Avatar

    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Cakovec
    Posts
    1,617

    Default Re: Komp za prodat

    Quote Originally Posted by =VARP=Tvrdi View Post
    Ovo više stvarno nema smisla ali evo...čisto iz znatiželje

    NA kojoj rezoluciji bi CLOD natjerao na 60 FPS. Jel bi to bilo max 60FPS ili bi ti avg FPS bio blizu 60? Kakva bi bila fluidnost igre a koja ne ovisi isključivo o FPS-ima? S kojim postavkama uključenim/isključenim u CLOD grafičkim settingsima?
    S kojim kompom (molim kompomente) bi postigao sve pod navedenim uvjetima.

    Ja samo znam da sa i7920 kojeg sam natjerao na 3.61 Ghz i sa GTX 660Ti 2GB (prilično jaka kartica) moram smanjiti neke postavke i isključiti sjene u CLODu da bi mi igra radila fluidno u MP na rezoluciji 1920x1200. I sad kad mi netko spominje neke puno slabije kartice i neke 2 jezgrene proceve s 3 Ghz da bi zakucali CLODn a 60FPS....možda da...ali na smartfonu.
    Lako je pričati pričice ali kad se CLOD pokrene na rezi 1920x1200 i kad se uleti u MP misiju di ima AI i hrpa druge ekipe, brdo jedinica na zemlji onda te pričice sa nekim low end karticama i c2duo metuzalemom ne drži vodu. Probao vidio.
    BOS je nešto manje zahtjevan ali i taj ROF engine je prilično zahtjevan jer je AI žderač proca a za sve one efekte ti treba solidna grafa. Možeš tio sve isključiti ili se igrati na 17 inchnom CRT-u iz 71 ali jebiga...



    1. nisi procitao post ....da jesi ne bi...pilio bez veze
    2. jadnice pa kaj su ti to prodali? jesi siguran da to imas pod haubom? s tim ne mozes max? da nisu bile krive naljepnice?
    3. i na tvom i barracudinom kompu bih zaradio za 5 minuta.....iscupao bih graficku promijenio mbo i stavio dvije u SLI/Crossfire (duplo jeftinije)...ista stvar..
    4. od 1986. sam u nekom biznisu sa pc-ima i valjda imam neko iskustvo pa mogu nesto reci



    ModClod konf koju bih slozio iz gornjeg posta

    1. q6600 ili jaci
    2. ati crossfire 4870 x 2 (ili neka 750 Ti MSI)
    3. 8 gb ram
    4. 1650 x 1050
    5. postavke su ti gore
    6. avg 50-60 fps

    sad ponovo procitaj pocetak posta jer mi se ne da prepisivat

    kaj ti jos nije jasno?
    http://2ndvarp.net/attachment.php?attachmentid=5156&d=1513705491
    "Fighter pilots make movies, Bomber pilots make history!".

  5. #25
    Donor


    Chuck Norris among posters
    =VARP=Tvrdi's Avatar

    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Zagreb, Croatia
    Posts
    1,403

    Default Re: Komp za prodat

    Quote Originally Posted by =VARP=Bobby View Post
    1. nisi procitao post ....da jesi ne bi...pilio bez veze
    2. jadnice pa kaj su ti to prodali? jesi siguran da to imas pod haubom? s tim ne mozes max? da nisu bile krive naljepnice?
    3. i na tvom i barracudinom kompu bih zaradio za 5 minuta.....iscupao bih graficku promijenio mbo i stavio dvije u SLI/Crossfire (duplo jeftinije)...ista stvar..
    4. od 1986. sam u nekom biznisu sa pc-ima i valjda imam neko iskustvo pa mogu nesto reci



    ModClod konf koju bih slozio iz gornjeg posta

    1. q6600 ili jaci
    2. ati crossfire 4870 x 2 (ili neka 750 Ti MSI)
    3. 8 gb ram
    4. 1650 x 1050
    5. postavke su ti gore
    6. avg 50-60 fps

    sad ponovo procitaj pocetak posta jer mi se ne da prepisivat

    kaj ti jos nije jasno?
    aha dakle 1680.... pa to je onda malo drugačija priča...a 750 je nova kartica, nikakva prastara ****arija...crossfire...ove dve ati nisu dzabe...a koje napajanje bi taj crossfire napajalo...ne neko šrot jeftino.....za gtx 750 q6600 nema smisla...nije optimum za nju...jel, treba nam bolji proc...dakle skuplji...osim toga zadnji put sam taj metuzalem vidio na tržnici prije 2 god.....pa onda i neka matična valjda....di je mema? kolko vrama? Moje iskustvo minimum 2gb za 1920 a 1680 slično...postavke...da su bar texture na high da to liči na nekaj....a vsync? Mi koristimo trackir i freetrack ne....di se mjeri avg FPS...offline ili u krcatoj misiji online?


    @Kroat, BOS je dx9 i manje je zahtjevan od CLoDa čak i modanog tf patchevima...CLOD je dx10
    Last edited by =VARP=Tvrdi; 16-03-2014 at 21:46.
    Its not the plane...its the plane and pilot

  6. #26
    Donor
    Chuck Norris among posters
    Bobby's Avatar

    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Cakovec
    Posts
    1,617

    Default Re: Komp za prodat

    pa cekaj...pa kaj nisi procitao post otpocetka nego si samo lupio pa tipkovnici? o cemu uopce ovdje razglabamo?

    ja znam kaj je optimalno za kaj ali ovdje se radi o ogranicenjima jer imas zadan okvir. od starog PC-a kojem je moguce produzit zivot i odigrat CLOD..za low cijenu
    kuzis?
    ne trebaju 2 x ati za crossfire ako postoji 4870 X2...**(dva chipa 1 PCB 2gb ddr5)..pa ova mbo ima 1 Pciex di ces stavit drugu?? pa napajanje je 550w...mozda dovoljno..mozda ne.zato sam i odabrao 750ti jer trosi 60w...

    crossfire=500 kn *(jer nema nove....i samo sam lupio bez veze jer ja koristim istu....na Atagu sa 100 ljudi....jel to dosta?...ima i ground jedinica ima AI...FPS 40-60)
    ti750 = 1090 kn

    daj procitaj sve polako...ispocetka..pa ce ti sjesti

    pa nece se na njemu igrat Titanfall.... nego Il1946 ModClod BOS....to bi moglo na 50-60 fps.....manje vise..
    jer i ti trebas nadogradnju za Titanfall...kuzis? trebas ponovo u ducan ako ti se dopadne Titanfall....pa ce ti to radit do slijedeceg blockbustera
    eto ti svijetli primjer...imas stari chip na grafickoj....maxwell je in sada...trebas mijenjat ...jeftina Ti750 je u rangu tvoje skupe 66x..kaj bumo sad? bez da se clocka..
    ako si je kupio ovdje onda je primjerak za istocno trziste sa kineskim kondenzatorima..100k..ako si je kupio vani onda ima japanske...spremne za 500k radnih sati
    mogu ti pricat i duze... ali mi je vec dosta

    a kad mi dokazete da igrate na vise od 60 FPS-a..max 75 fps-a za neke profi monitore....trajno cu prestat pisat....(osim ako neko nema monitor 120hz....ako nemate ....vrijeme je za nadogradnju)

    samo ne znam kog vraga ja trebam stalno nesto dokazivat....pa ako sam nesto napisao ....onda stojim iza toga
    ..kad kririzirate dajte fino bolje rjesenje...to se zove konstruktivna rasprava.....a ne da trazite dlaku u jajetu po mojim postovima..

    uostalom ja sam imao SVE modele PC-a koji su nesto vrijedili od vremena 286 ice....

    Last edited by Bobby; 16-03-2014 at 23:10.
    http://2ndvarp.net/attachment.php?attachmentid=5156&d=1513705491
    "Fighter pilots make movies, Bomber pilots make history!".

  7. #27
    Donor


    Posting Legend !
    =VARP=Hunter's Avatar

    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Zagreb
    Posts
    2,096

    Default Re: Komp za prodat

    Ok, pol toga nisam shvatio kaj ste pisali jer već odavno nisam u komponentama.
    Nego...jer netko zainteresiran za ovaj digitron il' ne?

  8. #28
    Donor


    Chuck Norris among posters
    =VARP=Tvrdi's Avatar

    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Zagreb, Croatia
    Posts
    1,403

    Default Re: Komp za prodat

    Quote Originally Posted by =VARP=Hunter View Post
    Nego...jer netko zainteresiran za ovaj digitron il' ne?
    ahahahahha
    Its not the plane...its the plane and pilot

  9. #29
    Donor


    Chuck Norris among posters
    =VARP=Barracuda44's Avatar

    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Rijeka, Hrvatska
    Posts
    1,427

    Default Re: Komp za prodat

    Quote Originally Posted by =VARP=Bobby View Post
    3. i na tvom i barracudinom kompu bih zaradio za 5 minuta.....iscupao bih graficku promijenio mbo i stavio dvije u SLI/Crossfire (duplo jeftinije)...ista stvar..
    Ne kužim kako bi zaradio..... isčupao bi grafičku i promijenio mbo (stavio bi dvije jeftinije u crossfire/SLI i došao na približno isto za više para) i kad bi promijenio mbo, za šta bi promijenio... šta bi od procesora stavio... ja te uopće ne kužim Bobby. Jesi ti uopće u toku ili samo trabunjaš gluposti. Opet ti ponavljam, moja konfiguracije može vrtiti i Titanfall a nisam je radio za nju. Gledao sam da kupim kvalitetnu ploču, koja se odlično clocka, imaj karakteristike kao i najbolja na tržištu sa najkvalitetnijim komponentama i naponskim jedinicama. Zvuk fizički odvojen od ostatka ploče kako ne bi imao smetnje. Nalazi se u srednjem cjenovnom rangu a po kvaliteti u samom vrhu. Ti bi sigurno kupio ploču od 300 kn, sa uber komponentama na sebi i da ima 3 godine garancije namjenjena za clockanje i nakrcanom kojekakvim glupostima.

    Da li ti uopće pročitaš ono što napišeš? Pe tebi ne postoji bolja grafička od tvojih i sve to bi mogao na nekom celeronu vrtiti.
    Po tebi je bolje svakih par mjeseci mijenjati komponente nego uzeti nešto na duže staze. Ako sada imam 100fps u nekoj zahtjevnoj igri, nije da igra neće dobro raditi na 60.... ali će kroz 2-3 godine doći igre koje će mi se na toj istoj konfiguraciji vrtiti sa 50-60 fps-a, a ja ću ih moći igrati i dalje. A šta ćeš ti moći ako sada imaš 40 fps i kada dođe duplo zahtjevnija igra? Opet ćeš morati ulagati i mijenjati pola toga. Šta misliš koliko dugo će na tržištu biti procesora za tvoj socket? Hebe se njima, svako malo izdaju novo gdje moraš pola toga promijeniti da bi mogao spariti. Pa još kad im se priključe izdavači igara pa kad kažu da ta i ta igra radi samo na Windows 10 sa min 16gb ram, a svi znamo da može ona i na manjim postavkama ali međusobno guraju jedni druge. To je šugavi marketing. To se pred malo dogodilo sa novim CoD Ghostom, gdje se igra nije htijela ni instalirati ako nemaš min 6gb rama što je sramota, dok sami nisu izdali patch da isprave tu glupost jer ih je zajednica popljuvala i napravili su sebi više štete nego su mislili.

    Isto tako ovaj graf što si stavio za BF4... kao što vidiš GTX750 Ti daje 28.3 fps-a, a moja 90-95 na ultra postavkama. A GTX750 Ti je mala zvjerka od 1000kn i vrtit će sve igre relativno dobro. Ali znaš i sam šta znači kad je nešto duplo jače ili skoro 4x jače, koji je to zalog za budućnost.

    Boli me briga za IL-2 koji ima prastari engine i koji uopće ne skalira ni procesorsku ni grafičku snagu, bitno mi je za neke druge zahtjevne igre koje igram da mi se one ponašaju kako spada a ne da sam na granici igrivosti i da moram smanjiti detalje ili ne daj bože rezoluciju samo da bude igrivo. Na prošlom kompu nadogradio sam grafičku i procesor mi je izdržao dvije generacije grafičkih (sa GTS8800 768mb na GTX275 896mb). Više nije imalo smisla jer bi bio usko grlo. Ploča koja je tada bila top model od Abita, sada je čisti prosjek bez USB3.0, bez SATA6, PCI 3.0, UEFI biosa i podrške za DDR3 i još štošta.

    Nemoj misliti da samo ti pratiš hardware.... pročitao sam stotine reviewa komponenti koje su me zanimale, pogledao isto toliko video testova... sa različitih strana, kako bi smanjio mogućnosti plaćenih recenzija, zbrojio i oduzeo dobre i loše strane tih komponenti i donio konačnu odluku šta mi je najbolje za određeni novac i namjenu. To je trajalo možda i šest mjeseci svakodnevnog traženja, neke komponente su otpale jer su došle novije i bolje i tako. Nije mi bilo teško jer to volim i znam šta tražim od hardwarea. Ne nasjedam na fore trgovca kako mi je ova komponenta bolja od druge već točno znam šta kupujem i meni baš ne može podvaliti svašta kao što misliš a to što bi ti zaradio na mojim komponentama, slažem se, samo bi u zamjenu dobio osjetno slabiji komp, a to ti mogu i dokazati.
    Uostalom vidjet ćeš na fps-u od CloD-a kad napravim prema tvojim postavkama. Isto tako stavi i ti nekakav fps counter u kut da nije čisti screenshot. Makni vsinc pa da vidimo šta kaže "nabildani PC". Meni ne moraš ništa dokazivati jer znam rezultat ali ja ti samo hoću dokazati da u zahtjevnim igrama moraš malo dublje staviti ruku u džep ako hoćeš da to izgleda kako treba. Da se razumijemo, nije 60 fps-a loše ali je još uvijek duplo manje od 120. Kako u ovoj igri tako i u drugima.

    Jesam li u pravu, ako nisam razuvjeri me. Nikad nisam spomenuo da moraš kupiti najjači i7 i 32gb rama, ali dobar quad core i minimum 8gb rama je neka baza za dobru grafičku pa čak i tu od 1000+ kuna.

    Evo i tebi jedan benchmark za BF3:

    Click image for larger version. 

Name:	BF3_01.png 
Views:	1 
Size:	200.2 KB 
ID:	3799

    A tu ćeš vidjeti kako koji procesor utjeće na fps sa istom grafičkom:
    Click image for larger version. 

Name:	0ba46a68_bf4_cpu_radeon2vrua.png 
Views:	4 
Size:	128.4 KB 
ID:	3800
    Last edited by =VARP=Barracuda44; 17-03-2014 at 01:22.

    "There are only two types of aircraft: Fighters and targets."

  10. #30
    Donor
    Chuck Norris among posters
    Bobby's Avatar

    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Cakovec
    Posts
    1,617

    Default Re: Komp za prodat

    Quote Originally Posted by =VARP=Barracuda44 View Post

    Jesam li u pravu, ako nisam razuvjeri me. Nikad nisam spomenuo da moraš kupiti najjači i7 i 32gb rama, ali dobar quad core i minimum 8gb rama je neka baza za dobru grafičku pa čak i tu od 1000+ kuna.
    pa cekaj..nakon svega i svacega..nakon 10 postova si dosao na ono sto sam ja napisao u prvom postu ili sto? jasi li mozda procitao? moj prvi post? probaj...
    u cemu je problem? ?

    zasto su sprijecili da se neke graficke ne mogu stavit u SLI ili Crossfire?..
    posto znas sve lako ces mi objasnit.....

    jesi li svestan sto bi dvije 750 Ti u SLI napravile? jesi li svjestan da se mogu otkljucat? jel znas da se clockaju do 1000 mhz+? zasto ne daju da ih se vozi u SLI ?(za sada)

    sto to tocno tvoj PC komp moze sto ne bi mogla s775 bazirana platforma? ajd mi to nacrtaj plz...ako si zapeo

    daj mi objasni razliku u socketu koji imas i s775....u cemu je to tocno razlika?

    jesi svjestan da ja napr. teoretski mogu u crossfireu furat dvije tvoje graficke? na staroj s775 platformi sa q9650 plus masa rama.32gb + ssd..sto ce onda biti? koliko FPS-a? koliko kuna? duplo manje nego novi stroj....
    u cemu bi ti mogao nadmasiti takvu konf? u kojoj to igri? 32 bitnoj Armi 3? koju si spomenuo? u cemu? u 1000 fpsa na 60 hz monitoru? na kojem vidis samo 60fps-a?....za fluidnost grafike je dovoljno i puno manje...pa zato ne trabunjaj o 150 fps koji ne znace nista.....moze i 1000...a gledas u 60.fps-a...kako ce nesto 32 bitno adresirat 8gb rama?
    ali da...ja se ne kuzim u to.....sorry

    znas cemu sluze ti grafikoni? i ko ih radi? za sinteticke benchmarke u Marku koji je podesen po zelji narucitelja...

    jel ti citas sebe? ili ono sto sam ja napisao? jesi li mozda vidio fps na slici? u gornjem desnom uglu? ne?
    jel znas koja je bila osnovna misao posta? nadogradit stari komp za malo love da odvrti CLOD na 50-60 fps-a?
    a ti zapeo da me impresioniras sa svojom masihnom....i sve ostale koji si to mozda ne mogu priustit....morat ces se vise potrudit za to (uostalom cime bi me to impresionirao?>)
    TEMA kompletnog posta je da se ne radi se o meni....nego o nekome tko eventualno nema mogucnosti ulagat u PC jer im a druge prioritete..shvacas?
    sto se mene tice ja uvijek znam sto cu i kako cu...

    sad polako procitajte ovo..ModClod se moze zadovoljavajuce odigrat na slabijem stroju sa 45-60 FPS.-a. na Atagu sa 100 ljudi. average.tocka......stop
    To se moze postici jeftinije na nacin da ne kupujes novi stroj. kako to napravit pise gore i zabole me uvo ciji je veci....
    Ako stroj vrti CLOD vrtit ce i Bos...ali mozda nece DCS WW2 (ko zna mozda i hoce)
    ako imate pare kupite I7 i nemojte se zajebavat sa nadogradnjom.....ako nemate pare a zelite igrat onda ste u problemu,problem se moze rijesit i jeftinije bez da kupite novi stroj
    ModClod sa team Fusion patchevima o kojem Barracuda nema pojma a raspravlja o njemu...a tek ga je jucer probao instalirat....nije ona stara igra CLOD koju je jednom vidio ali nije letio....jer je to skoro sasvim neka nova poboljsana igra.....sa poprilicno smanjenim apetitima, a BOS je ionako DX9 pa ce moguce radit na slabijoj konfi
    ako zelite rasturat First person shotere.....onda idite na I8.....uostalom i superspominjani Bf4 ima dva .exea .....64 bitni i obicni........pa ne znam sto je to tako strasno u toj igri..(jasno da je imam) ...ali na novom I8 radi fluidnije...imajte na umu...ako nemate I8...radi i na obicnom PC-u

    ..
    nema ljutnje.....

    EOD
    Last edited by Bobby; 17-03-2014 at 15:50.
    http://2ndvarp.net/attachment.php?attachmentid=5156&d=1513705491
    "Fighter pilots make movies, Bomber pilots make history!".

Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •