Thread: P 39 Airacobra - 1:72 Hoby Boss
-
10-12-2020, 13:09 #1
P 39 Airacobra - 1:72 Hoby Boss
Najjednostavnija za sastavljanje do sada, maketa za početnike. Trup se sastoji od gornjeg i donjeg dijela, to baš nije uobičajeno u svijetu maketarstva. Dobro je klapalo, ne perfektno, ali to nisam ni očekivao. Brzo je išlo i sklapanje i bojanje (akrilna direktno na plastiku). Oznake su druga priča. Debele i tvrde. Namakao ih u toploj vodi beskonačno. Kao da su limene. Teške za pomicanje po avionu. Oznake na propeleru preglomazne.
Gipsana baza ofarbana akrilnom bojom. Natpisi na pločama na ruskom jeziku (o osnovnim karakteristikama ispred aviona i upozorenje o ne doticanju aviona) - ne vide se pročitati jer je mjerilo premalo.Printano, pa na karton zatim na metalne nosače (napravio od spajalica). Efekat kiše i prljavštine napravio od super ljepila, štap od električarske žice. Klocne ispred točkova napravio po fotki iz ruskog muzeja, isto od žice i ofarbao.
Last edited by =VARP=Dragunov; 10-12-2020 at 13:33.
-
15-12-2020, 11:32 #2
Re: P 39 Airacobra - 1:72 Hoby Boss
Meni kao laiku su svi tvoji radovi izvrsni i mislim da bi mogao neku izložbu odraditi koliko se ih već napravio, bar neku virtualnu za nas
-
10-01-2021, 14:32 #3
Re: P 39 Airacobra - 1:72 Hoby Boss
Uuuuuuu dobar
"For once you have tasted flight, you will walk the Earth with your eyes turned skywards, for there you have been and there you will long to return." ~ Leonardo Da Vinci
-
14-01-2021, 20:53 #4
Pokušao sam neko vrijeme letjeti sa gamma na 1.0... Ne bih nikome preporučio. Sve se stopi s pozadinom i nemoguće je nešto spottati. Sada vrtim 0.8 i to je možda najbolja preporuka za staviti u...
Graficke Postavke il2 GB v4.504